Äkta trägolv behöver kärlek och underhållning, det vet vi alla. Efter några år på nacken räcker inte längre trallsåpan, trots den underbara doften den lämnar efter sig. För att fortsättningsvis få trampa omkring på ett friskt trägolv, behövs en grundlig slipning vart femte till tionde år.

Golvet behöver också lack

För att bibehålla den nyslipade ytan, och det nya fräscha golvet är det viktigt att välja rätt lack till ditt golv. Nyansen är en smaksak, men nuförtiden syns både ljusare och mörkare nyanser i olika tidningar. Du kan själv lackera den härliga ytan med hjälp av rätt pensel. Men beroende på årtalet på golvet, och vilket skick det är i behövs olika mängd lack. Läs mer här för att komma till ett företag som kan hjälpa dig med golvrengöring och golvunderhåll.

Ett charmigt trägolv är det rätta valet

Visst kan ett trägolv medföra lite extra arbete, men det är så värt det i slutändan när du får njuta av den fantastiska ytan. Att barfota gå på plankorna och möblera sitt hem i kombination med golvet är en särskild tjusning. Med rätt belysning och rätt mängd fönster i bostaden kan du lyfta golvet för att ta fram det ännu mera.