Att bo i Karlskoga

Att bo i Karlskoga har sina fördelar och det är inte långt från centrala delarna av staden till härliga badstränder och grönytor. Möckeln är välbesökt under sommarens varma månader. Det finns mycket att hitta i staden och den andas industri och innovationer. Karlskoga präglas mycket av Hertig karl som senare blev kung men också Alfred Nobel.

Karlskoga är unikt genom att det både ligger i Värmland men också Örebros län. Det var alltså Hertig karl som grundade staden och som såg fördelarna av järntillverkningen i området. Det fanns många järnbruk i mitten av 1600-talet. Ett företag som de flesta har koll på är Bofors som grundades 1646. Det var vid 1800-talets slut som Alfred Nobel klev in som ägare av bolaget och började med tillverkning av kanoner.

Idag så kan man hitta Nobelmuseet i Karlskoga som visar upp bland annat Björkborns Herrgård som var Alfreds Nobels hem. Staden andas som sagt mycket av den industri som finns och som funnits. Idag så hittar vi allt från elektronik, läkemedelsråvaror, finmekanik och andra företag på orten. Det är en allsidig stad att bo och arbeta i. Det som tidigare var Bofors hemliga industriområde är i dag en blommande företagspark med flera olika företag.

Om ni kommer som gäster till Karlskoga så finns det flera campingar att tillgå. Vid sjön Möckeln så finns det populära ställplatser om man kommer med husbil. Det finns också hotell i centrala delarna av staden som man kan boka för någon natts boende. Vid Karlskoga Folkhögskola så finns det vandrarhem om man önskar detta. Även stugor går att hyra vid Labbsand, Lunnedet och Villingsberg för den som önskar detta.